Pages

Monday 1 April 2013

ခင္ဗ်ား ျမန္မာနိုင္ငံကို ေရာက္ရွိ ေနပါတယ္

ေရာမေရာက္လွ်င္ ေရာမလို က်င့္ပါ။

Facebook မွာ အလယ္လြန္ International မွာ အပတ္လြန္ၿပီး ဘယ္ေရာက္ ေနမွန္း မသိသူမ်ားအား ကူညီပါေရစဗ်ာ။ ခင္ဗ်ားတို႔ ေရာက္ရွိေနတာ ျမန္မာနိုင္ငံၿဖစ္ပါတယ္ ခင္ဗ်ာ။

ျမန္မာေတြရဲ႕ ေသြးေတြနဲ႕ စီးေနတဲ႔ ဧရာဝတီ … ျမန္မာေတြရဲ႕ အရိုးေတြနဲ႕ ကာရံထားတဲ႔ ေတာင္ တန္း ေတြ … ျမန္မာေတြရဲ႕ စိန္ေခၚမႈေတြကို မမႈခဲ႔တဲ႔ သမိုင္း အခ်င္းရာေတြနဲ႕ ... ၿပီးျပည့္စံု တဲ႔ ျမန္မာျပည္ပါဗ်ာ။

အဲဒီ ေျမမွာ သေဘာထားႀကီးမႈ ေတြရွိတယ္ သူတို႔ နိုင္ငံကို မထိခင္ အထိေပါ့။

အဲဒီေျမမွာ သည္းခံစိတ္ေတြရွိတယ္ သူတို႔ အမ်ိဳးကို မေစာ္ကားခင္ အထိေပါ့။

အဲဒီေျမမွာ စာနာမႈေတြရွိတယ္ သူတို႔ ဘာသာကို မဖ်က္စီးခင္ အထိေပါ့။

သူတို႔က ရိုးသားၾကတယ္ ဒါေပမယ့္ လူ အ ေတြမဟုတ္ဘူး။

သူတို႔က ႀကိဳးစားၾကတယ္ ဒါေပမယ့္ တစ္ကိုယ္ေကာင္း မႀကံဘူး။

သူတို႔က ၿငိမ္သက္ၾကတယ္ ဒါေပမယ့္ အိပ္ေနၾကတာ မဟုတ္ဘူး။

သူတို႔မွာ ဓားရွိတယ္ ဒါေပမယ့္ တရား မမဲ႔ဘူး။

သူတို႔မွာ သတၱိရွိတယ္ ဒါေပမယ့္ ဦးေနွာက္္ မမဲ႔ဘူး။

သူတို႔မွာ ဘုရားရွိတယ္ ဒါေပမယ့္ တယူမသန္ဘူး။

သူတို႔မ်က္နွာမွာ မင္းအတြက္ အၿပံဳးပန္းေတြရွိတယ္။

သူတို႔မ်က္နွာမွာ မင္းအတြက္ ေလးစားမႈေတြရွိတယ္။

သူတို႔နွလံုးသားမွာ မင္းအတြက္ ျဖဴစင္မႈေတြ ျပည့္ေနတယ္။

အဲဒီ နိုင္ငံကို ျမန္မာနိုင္ငံဟု ေခၚပါတယ္။

ခင္ဗ်ားျမန္မာနိုင္ငံကို ေရာက္ရွိ ေနပါတယ္။

Min Min Oo

1 comment:

  1. ဝါးတီး14 April 2014 at 06:53


    ၾကာဇံခ်က္ နွင္႔ ေရွာက္သီးသုပ္


    ၾကာဆံခ်က္ ပူပူေလးနဲ႔ ေရွာက္သီးသုပ္ေလးပါ။ ေန႔လည္အစာေျပ အျဖစ္ပဲျဖစ္ျဖစ္၊

    ထမင္းနဲ႔ တြဲဖက္ ဟင္းခ်ဳိအျဖစ္လည္း တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါတယ္။ လုပ္ရလြယ္ျပီ

    စားလုိ႔လည္း ေကာင္းသည္မုိ႔ ခုပဲ ၾကာဇံခ်က္ ပူပူေလးနဲ႔ ေရွာက္သီးသုပ္ကို တူတူ

    ခ်က္ၾကည္႔ရေအာင္…


    ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား


    ပဲၾကာဇံ – ၁၅က်ပ္သား (၂၄၀ ဂရမ္).... ၾကက္ရုိး – ၃၀က်ပ္သား(၄၈၀ ဂရမ္)

    ငါးဖယ္ – ၁၀ က်ပ္သား (၁၆၀ ဂရမ္) Optional...မွုိေျခာက္ – ၂က်ပ္သား (၃၂ ဂရမ္)

    ပဲေျခာက္ – ၂က်ပ္သား (၃၂ ဂရမ္).......ပန္းေျခာက္ – ၂က်ပ္သား (၃၂ ဂရမ္)

    ငုန္းဥ – ၁၀လံုး (ေရျဖင္႔ က်က္ေအာင္ ျပဳတ္ျပီ အခြံႏႊာထားေပးပါ)

    ၾကက္သြန္နီ – ၃မႊာ (နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ).....ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၃မႊာ (နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)

    နႏြင္းမွုန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္.....ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မွုန္႔ – စားပြဲတင္

    ဇြန္း ၁ဇြန္း.....ဆား – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း.....ငါးငံျပာရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၄ဇြန္း

    သၾကား – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း......ဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၅ဇြန္း

    ျပင္ဆင္ရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

    ၾကက္သြန္နီ – ၅လံုး (ပါးပါးလွီးပါ).....နံနံပင္ – စည္း၀က္ (ပါးပါးလွီးပါ)

    သံပရာသီး – ၄လံုး (၄စိပ္စိပ္ပါ)......ငါးငံျပာရည္


    ျပင္ဆင္နည္း


    ၁။ အရင္ဆံုး ပဲၾကာဇံ၊ မွုိေျခာက္၊ ပန္းေျခာက္၊ ပဲေျခာက္တုိ႔ကို ေရျဖင္႔ စိမ္ထားေပးပါ။

    ၂။ ဒယ္အုိးထဲ ေရ(၄လီတာ)ထည္႔ျပီ ၾကက္ရုိးမ်ားကို ျပဳတ္ထားပါ။

    ၃။ ေရ၃လီတာေလာက္က်န္လွ်င္ ၾကက္ရိုးျပဳတ္အုိးကို မီးပိတ္လိုက္ျပီ

    ၾကက္ရုိးမ်ားကို ျပန္ဆယ္ကာ၊ အေအးခံျပီ ၾကက္ရုိးမွ အသားမ်ား ႏႊင္းေပးပါ။

    ၄။ ငါးဖယ္ကို (ဆား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း)၊ ၾကက္သားမွုန္႔(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း

    ၁ဇြန္း)၊ ငရုတ္သီးမွုန္႔ (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း)) တုိ႔ျဖင္႔ သမေအာင္ ႏုယ္ျပီ ငါးဖယ္

    ကို အျပားေလးမ်ား လုပ္ေပးကာ ဆီမ်ားမ်ားျဖင္႔ ေၾကာေပးျပီ ပါးပါးလွီးေပးပါ။

    ၅။ ဒယ္ထဲ ဆီထည္႔ ဆီပူလာမွ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီကို ဆီသပ္ေပးပါ။

    ၆။ ထုိ႔ေနာက္ နႏြင္းမွုန္႔၊ အေရာင္တင္မွုန္႔တုိ႔ကို ထည္႔ျပီ အသားႏႊင္းထားေသာ

    ၾကက္သားမ်ားကို ထည္႔ေပးပါ။

    ၇။ အရသာအတြက္ ဆား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း) ထည္႔ျပီ ဆီျပန္လွ်င္မီးပိတ္

    လိုက္ပါ။

    ၈။ ပန္းကန္ျပားတစ္ခုထဲ ပန္းေျခာက္၊ မွုိေျခာက္၊ ပဲေျခာက္၊ ငုန္းဥ၊ ၾကက္သားခ်က္

    ၊ ငါးဖယ္ တုိ႔ကို ၾကာဇံခ်က္ ခ်က္ရန္ အသင္႔ျပင္ထားပါ။


    ခ်က္ျပဳတ္နည္း

    ၁။ ၾကက္ျပဳတ္ရည္ကို ဆူေအာင္ ျပန္တည္ထားပါ။

    ၂။ ဆူလာလွ်င္ ၾကက္သား၊ မုွိေျခာက္၊ ပန္းေျခာက္၊ ပဲေျခာက္၊ ငါးဖယ္၊ ငုန္းဥ တုိ႔ကို

    ထည္႔ျပီ ၅မိန္ခန္႔ အဖံုးအုပ္ထားပါ။

    ၃။ အရသာအတြက္ ငါးငံျပာရည္၊ ဆား၊ သၾကား၊ တု႔ိကုိ ထည္႔ျပီ ေ၇ာေမႊလိုက္ပါ။

    အရသာ အေနေတာ္လွ်င္ မီးပိတ္လိုက္ပါ။

    ၄။ ေစာက္ပန္းကန္တစ္ခုထဲ ၾကာဇံခ်က္ ေလာင္းထည္႔ အေပၚမွ ၾကက္သြန္နီ၊

    နံနံပင္၊ သံပရာသီး ညွစ္ထည္႔ကာ ၾကာဇံခ်က္ ပူပူေလးကို သံုးေဆာင္လုိ႔ရပါျပီ…

    မွတ္ခ်က္ ။ ။ ၾကာဇံခ်က္ကုိ ခ်က္ခ်င္း မသံုးေဆာင္ေသးလွ်င္ ၾကာဇံကို ခ်က္တဲ႔အခါ
    ထည္႔မခ်က္ပဲ သက္သက္အုိးျဖင္႔ ျပဳတ္ျပီ ဆယ္ထားပါ။ စားမွ ပန္းကန္ထဲ ၾကာဇံကို
    ထည္႔ျပီ ၾကာဇံခ်က္အရည္ျဖင္႔ တြဲဖက္ သံုးေဆာင္ပါ။


    ေရွာက္သီးသုပ္


    ေရွာက္သီး – ၂လံုး (အခြံႏြာ၊ အေစ႔ထုတ္ျပီ ေရွာက္သီး ႏႊာယူပါ)

    ေျမပဲ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၄ဇြန္း (မညက္တညက္ေထာင္းထားပါ)

    ၾကက္သြန္နီ – ၆လံုး (ပါးပါးလွီးပါ)....ငပိ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း

    ပုဇြန္ေျခာက္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း (ညက္ေအာင္ ေထာင္းထားပါ)

    ငရုတ္သီးစိမ္း – ၈ေတာင္႔ (ပါးပါးလွီးပါ)....သၾကား – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု

    ဆား – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္....နံနံပင္ – အနညး္ငယ္ (ပါးပါးလွီးပါ)


    ခ်က္ျပဳတ္နည္း


    ၁။ အရင္ဆံုး ဇလံုထဲတြင္ (ေရွာက္သီး၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ေျမပဲ၊ ပုဇြန္ေျခာက္မွုန္႔၊

    ငပိ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ဆား၊ သၾကား) တုိ႔ကို ထည္႔လုိက္ပါ။

    ၂။ သမေအာင္ လက္ျဖင္႔ ခပ္ဖြဖြ ေရာႏုယ္ျပီ အေပၚမွ နံနံပင္အုပ္ကာ ၾကာဇံခ်က္

    ပူပူေလး နွင႔္ တြဲဖက္သံုးေဆာင္လုိ႔ရပါျပီ

    ”ဟင္းတြဲစားခ်င္သူမ်ားအတြက္ ခ်ဥ္စပ္ ငါးေကာင္လံုးေၾကာ္၊ ၾကာဇံခ်က္ နွင္႔

    ေရွာက္သီးသုပ္ကုိ တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါတယ္”

    ReplyDelete

မိတ္ေဆြတို ့၏ ေဆြးေႏြးမူ ေဝဖန္မူအား လိူက္လွဲစြာ ၾကိဳဆိုပါသည္

လြတ္လပ္စြာ ေဆြးေႏြးနိုင္ပါသည္